Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Fellingsbro GoIF Senior Herrar

Referat: Värhulta AIS - Fellingsbro GoIF

Seger i genrepet!!

Värhulta AIS - Fellingsbro GoIF 0-1 (0-0)

Målskytt FGoIF: Blerton Mehmedi (ass.Steven Bamba)

Bortalaget tog direkt tag i taktpinnen via sin centrallinje anförda av keeper Hahne, mittlåset Eze-Bamba och centrala mittfältet Laakso-Åkerlind. VAIS öppnade dock piggt och det blev en hel del spel på mittplan, ju längre matchen led desto mer fick FGoIF att säga till om.
"Broa" hade mycket boll och fördelade den väl och kom runt på båda kanterna och stack upp med några farliga bollar i djupled. Hemmalaget stretade emot, dock var det FGoIF som vaskade fram ett par klara målchanser i första halvlek via Blerton Mehmedi (nick över från nära håll), Marcus Eriksson(skott från kanten), Jonas Johansson (friläge) samt ett par soloraider av Fahad Wuzibat. Med lite tur hade det kunnat stå 0-3 till "Broa". Laget såg lite ringrostigt ut offensivt, ett par off-side avblåsningar för mycket och några feltajmade passningar var ett par exempel på det, defensivt såg det bergsäkert ut. Trots att man hade en helt ny backlinje jämfört med matchen på långfredagen. Det fanns en växel till sa grabbarna själva i paus, något de direkt efter paus gick ut och visade.

VAIS pressades, stressades till misstag och FGoIF vann bollen högt och kunde på så sätt starta många anfall. Efter ett av många anfall fick bortalaget hörna, en hörna som slogs av Fahad Wuzibat där mittbacksbjässen Steven Bamba nådde högst och nickade in bollen till måltjuven Blerton Mehmedi som knoppade in 0-1. Efter målet flyttade FGoIF upplaget ännu ett snäpp och hade bud på fler mål, det var närmare 2-3 mål till FGoIF än att VAIS skulle kvittera till 1-1. Blerton Mehmedi x2 frilägen, Jens Lekström (nick i stolpen) Steven Bamba (skott högt över efter hörna från 6-meterslinjen) och Jonas Johansson (skott utifrån) hade alla fina chanser att öka på siffrorna.
0-1 stod sig matchtiden ut och "Broa" vann för andra gången över VAIS (möttes tidigare i vår, vinst med 6-3 till FGoIF även då) denna försäsong. Bäst för dagen i FGoIF: mittbackarna Steven Bamba och Samuel Eze samt offensive Fahad Wuzibat.

FGoIF som under dagen drabbades av 3st sena återbud Anders Kvist (fotskada), Michael Åhl (ryggproblem) och Martin Christiansen (sjuk) fick stuva om i laget och kalla in ett par spelare på kort varsel.
Utöver de 3 återbuden saknades även Robert Jansson, Giovanni Espinoza, Henry Kallio, Benjamim Rodrigues, Tobias Larsson (alla bortresta men alla på olika håll) och Josue Domingues (fotskadad).

Läget i laget ser riktigt bra ut inför seriepremiären lördag 26/4 hemma mot Lilla Örebro FK (avspark 15.00 på idrottsparken). Man har 2st träningar ons-torsdag kvar att vässa till de sista detaljerna och det är stenhårt om platserna i startelvan och matchtruppen då ledarstaben har 2st spelare på varje position att välja emellan.